fogoca sitedeki resim...
+22
hyper35
sercee
oldudabitti
simsek
lamia
gurbet kuşu
Sevilay
spyhell
WitchButu
korsan
stilo
cnlk
aramok
djdrdery
emyaz99
ekinoksah
alien3588
alexia
Fiko
ronaldwatson
sessizliginsesi
26 posters
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
fogoca sitedeki resim...
foogol.com dan fogonun sitesini türkçeleştirdim. http://www.foogol.com/ceviri.html bu adresten türkçe olarak girebiliyoruz siteye.siteyi inceledim ve sağdaki resim dikkatimi çekti. hani yamanın bi adamla el sıkıştığı bi resim varya. "türk ekip fogo'da" başlığı. incele butonuna basınca o resim büyüyor tam ekran oluyor.ve adam elinde bi kağıt tutuyor. o kağıtta da fogo ca bi yazı yazıyor. belki bi ipucu olabilir arkadaşlar. "incele"ye basıp resmi açınca yazı sonradan çıkıyo bide oda dikkatimi çekti... belki bir mesaj vermeye çalışıyorlardır_?
sessizliginsesi- Mesaj Sayısı : 35
Geri: fogoca sitedeki resim...
haytta her yolu kendi pabucunla yürü' demekmiş....
ronaldwatson- Mesaj Sayısı : 316
ne anlamı olabilir ki? birde nerden çevirdiniz acaba onu?
dogru olabilir onu turkce yaptırmalıyız :9
Fiko- Mesaj Sayısı : 7
ekşi sözlükten bulduk..linkini de verdım baska bı konunun içeriisnde
alexia- Mesaj Sayısı : 179
tşkler belki ipucu olabilir
bence burda bize bi gönderme varwatson demiş ki:haytta her yolu kendi pabucunla yürü' demekmiş....
alien3588- Mesaj Sayısı : 93
ekinoksah demiş ki:yamanın bulunduğu tekne kıyıya çıkmış.
bu ne alaka sımdı kafamı karıstırmayın yaa
ekinoksah demiş ki:yamanın bulunduğu tekne kıyıya çıkmış.
nerde?
ronaldwatson- Mesaj Sayısı : 316
arkadaşlar bana seferin kitabında bi harita var şamandılarla ilgili bulamadım yardım benim istediğm 1. olmak diil 2 de 3 olmak istiyim telefon istiom
emyaz99- Mesaj Sayısı : 10
bence forumlardan ilerleyip yamanı aramayın, kendi çabanızla bulun diyor.
djdrdery- Mesaj Sayısı : 25
emyaz99 demiş ki:arkadaşlar bana seferin kitabında bi harita var şamandılarla ilgili bulamadım yardım benim istediğm 1. olmak diil 2 de 3 olmak istiyim telefon istiom
yazdık sana ne yapman gerektıgını,takıp et kendı yzılarını bence
durun hemen açıklıyorum:)watson demiş ki:ekinoksah demiş ki:yamanın bulunduğu tekne kıyıya çıkmış.
nerde?
Bir kez Fogo'ya gelen bir daha buradan vazgeçemez denir. Bu yıl Fogo adası çok ilginç bir olaya tanık oldu. Yeni dostlar edinmenin yanı sıra, dostları sayesinde Cape Verde Futbol Şampiyonası'nda birinciliği elde etti. Bir kaza sonucu tekneleri karaya oturan Yaman Gezgin ve tekne personeli Fogolular tarafından kurtarıldı. Dünyayı dolaşan Türk ekip Fogo-Türkiye dostluğunu başlattılar. Fogo takımının şampiyon olmasında büyük emeği bulunan Bahadır Mazbut, hem Fogo'nun hem de tüm Cape Verde takım adalarının gözdesi oldu.
http://www.foogol.com/ceviri.html den alıntıdır.
hımmm
peki resimdeki yazan oo kağat parçasının ne ifade etiğini bilen varmı
peki resimdeki yazan oo kağat parçasının ne ifade etiğini bilen varmı
arkadaşım kaç yere yazılmış forumda braz dikkat etsen. araştırmak lazım böyle olmazkiwatson demiş ki:haytta her yolu kendi pabucunla yürü' demekmiş....
beyler bayanlar sanırım inceleye basmadan önceki resimde bir telefon numarası var ve yası 3 satırlı ama incele ye bastıktan sonra yazı 4 satır oluyor...
cnlk- Mesaj Sayısı : 6
cnlk demiş ki:beyler bayanlar sanırım inceleye basmadan önceki resimde bir telefon numarası var ve yası 3 satırlı ama incele ye bastıktan sonra yazı 4 satır oluyor...
sonuçta okunamıyor değilmi?
stilo- Mesaj Sayısı : 61
fogolular mı kaçırdı
[b]fogolular kaçırmış olabilir çünkü http://www.foogol.com/ceviri.html burdan fogo nun sitesine girdiğiniz zaman bir resim var siyah adamla yamanın el sıkıştığı fotoğraf incele demeden önce resimdeki kağıt 3 satırlı ve üstü çizik üstünde sayılar var gibiydi fakat incele dedikten sonra 4 satırlı oluyor bence o yazı türkçeye çevirmeli ve bence yaman yardım ister gibiydi zorla gülümsüyor gibiydi ve fogolular türküyeyle fogoyuda zorla dost yapmış olabilirler
korsan- Mesaj Sayısı : 3
korsan demiş ki:[b]fogolular kaçırmış olabilir çünkü http://www.foogol.com/ceviri.html burdan fogo nun sitesine girdiğiniz zaman bir resim var siyah adamla yamanın el sıkıştığı fotoğraf incele demeden önce resimdeki kağıt 3 satırlı ve üstü çizik üstünde sayılar var gibiydi fakat incele dedikten sonra 4 satırlı oluyor bence o yazı türkçeye çevirmeli ve bence yaman yardım ister gibiydi zorla gülümsüyor gibiydi ve fogolular türküyeyle fogoyuda zorla dost yapmış olabilirler
dostluk maçı yapmışlar
stilo- Mesaj Sayısı : 61
korsan demiş ki:[b]fogolular kaçırmış olabilir çünkü http://www.foogol.com/ceviri.html burdan fogo nun sitesine girdiğiniz zaman bir resim var siyah adamla yamanın el sıkıştığı fotoğraf incele demeden önce resimdeki kağıt 3 satırlı ve üstü çizik üstünde sayılar var gibiydi fakat incele dedikten sonra 4 satırlı oluyor bence o yazı türkçeye çevirmeli ve bence yaman yardım ister gibiydi zorla gülümsüyor gibiydi ve fogolular türküyeyle fogoyuda zorla dost yapmış olabilirler
arkadslar türkçeye çevrildi o yazı
WitchButu- Mesaj Sayısı : 22
Eski bir Portekiz sömürgesi şimdinin bağımsız bir adalar cumhuriyeti olan Cape Verde’nin eyaletlerinden biri ve Afrika açıklarındaki volkanik, ve enfes güzellikteki bir ada.
Cape Verde kültürü biraz Portekiz biraz da Afrikalıdır. Müziği, yemekleri ve danslarıyla eşsizdir. Adanın yüksekliği yaklaşık 3.000 metre, yüzölçümü 476 kilometre kare ve nüfusu da yaklaşık 36 bindir. Portekizce ve Afrika’nın Creole lehçesi konuşulmaktadır. İlk kez 1480 yılında yerleşilmeye başlanmıştır.
Fogo adası aslında Fogo Yanardağı’nın etekleridir. Yani okyanusun ortasında denizden fırlamış bir volkandır. Zaten Fogo Portekizcede “ateş” demektir. Hani 40’ların macera filmlerinde Avrupalı gezginler adada krallar gibi karşılanır, sonra da sessiz kalması için yanardağa kurban verilmek üzere götürülür ya işte Fogo o hikâyelere ilham vermiş olan adadır.
Yalnız Güney Amerika ve Afrika melezi olan insanları da ada kadar güzeldir. Adanın başlıca geçim kaynağı tarım ve özellikle de kahvedir.
Ben şahsen bir kez Fogo adasına gittim ve büyülendim. Doğrusu içimden kalmak ve hiç dönmemek geldi. Eğer günün birinde egzotik bir tatil düşünüyorsanız Fogo’dan daha iyi bir tercih yapabileceğinizden emin değilim. Doğal güzelliğinin dışında Fogo kültürünü tarihini ve kölelikten çektikleri eziyetleri anlatan küçük de bir müzeleri var. Tavsiye ederim.
Cape Verde kültürü biraz Portekiz biraz da Afrikalıdır. Müziği, yemekleri ve danslarıyla eşsizdir. Adanın yüksekliği yaklaşık 3.000 metre, yüzölçümü 476 kilometre kare ve nüfusu da yaklaşık 36 bindir. Portekizce ve Afrika’nın Creole lehçesi konuşulmaktadır. İlk kez 1480 yılında yerleşilmeye başlanmıştır.
Fogo adası aslında Fogo Yanardağı’nın etekleridir. Yani okyanusun ortasında denizden fırlamış bir volkandır. Zaten Fogo Portekizcede “ateş” demektir. Hani 40’ların macera filmlerinde Avrupalı gezginler adada krallar gibi karşılanır, sonra da sessiz kalması için yanardağa kurban verilmek üzere götürülür ya işte Fogo o hikâyelere ilham vermiş olan adadır.
Yalnız Güney Amerika ve Afrika melezi olan insanları da ada kadar güzeldir. Adanın başlıca geçim kaynağı tarım ve özellikle de kahvedir.
Ben şahsen bir kez Fogo adasına gittim ve büyülendim. Doğrusu içimden kalmak ve hiç dönmemek geldi. Eğer günün birinde egzotik bir tatil düşünüyorsanız Fogo’dan daha iyi bir tercih yapabileceğinizden emin değilim. Doğal güzelliğinin dışında Fogo kültürünü tarihini ve kölelikten çektikleri eziyetleri anlatan küçük de bir müzeleri var. Tavsiye ederim.
spyhell- Mesaj Sayısı : 52
ama yine zorla dostluk maçı yapmış olabilirler bu benim tahminim veya yetiler ondan sonra esirde almış olabilir onları birinci olmaları için yine türk olan bir insan oynattılar buda zorla olmuş olabilir
ve ayrıca o ressimin türkçesi ne biliyormusun incelle demedikten önceki yazı ne biliyormusunuz üstü çizikdi o yazının bundan adım gibi eminim
korsan demiş ki:ve ayrıca o ressimin türkçesi ne biliyormusun incelle demedikten önceki yazı ne biliyormusunuz üstü çizikdi o yazının bundan adım gibi eminim
Adın ne peki?
online- Mesaj Sayısı : 39
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
1 sayfadaki 2 sayfası